top of page
  • Foto van schrijverSuzanne | little detail

zwangerschap, geboorte & newborn | Lilou


Normaal gesproken plaats ik alleen foto's op mijn blog maar bij deze blogpost moet ik toch wel even iets schrijven. Toen ik vorig jaar mijn avontuur begon met little detail en ik wel eens de vraag kreeg of ik naast zwangerschap en newborn ook geboortes fotografeerde gruwelde ik altijd een beetje van binnen. Een geboorte fotograferen? iew! Echt niks voor mij, ik zag veel bloed en narigheid voor me en vroeg me af of ik wel op mijn benen zou blijven staan. Met de maanden begon er toch iets te kriebelen. Moet ik het niet eens proberen? En toen kwam Charlotte, prachtig zwanger en boekte een zwangerschapsshoot bij mij. Een hele fijne shoot bij haar thuis en in de duinen samen met haar mooie dochter Jolie.


Charlotte had ook de wens om de geboorte van haar tweede dochter te laten fotograferen, in eerste instantie hield ik dit af... maar dan toch dat stemmetje in mijn achterhoofd 'waarom eigenlijk niet?'. Na wat weken nadenken toch de knoop doorgehakt en besproken dat ik de geboorte graag zou fotograferen. We hielden nauw contact met elkaar. Als de bevalling zou beginnen zou ik snel oppas voor mijn eigen kindjes moeten regelen. Bij haar dochter Jolie ging de bevalling heel vlot, dat zou nu ook zo kunnen gaan. Door het vele contact ontstond er een band, ik was erg begaand en droomde vrijwel iedere nacht van haar bevalling 'iew!' ;)

24 september, een zondag, ik had die dag een hele fijne fotosessie op het strand (fotoblog volgt) en bij thuiskomst laat in de middag kreeg ik een berichtje van Charlotte of ik naar het ziekenhuis kon komen want de bevalling was al goed op gang. Vol adrenaline reed ik naar het ziekenhuis in de hoop optijd te zijn, om 18:02 uur maakte ik de eerste foto en om 19:02 werd daar een perfect mooi klein meisje geboren; Lilou. Het was zó bijzonder en zó mooi, ik had het voor geen goud willen missen! Om 19:02 stond ik wel met trilhanden te fotograferen en zag ik zelf wat onscherp door een dikke traan :) maar ik stond gewoon nog op mijn benen en ik heb geen bloed gezien. Super blij dat ik dit heb mogen en kunnen doen en ook dat Charlotte en Arjen het vertrouwen in mij hadden.

Voor herhaling vatbaar? Nog niet. Ik zeg nooit nooit. Maar voor mij als persoon heeft het zoveel impact en komt er veel bij kijken, je moet toch 24/7 paraat staan de weken om de uitgerekende datum, dat is bijna niet haalbaar met een eigen gezin en mijn andere opdrachten. Maar wie weet in de toekomst :)


Wegens privacy is dit een kleine greep uit de talloze foto's van Lilou haar geboorte. Wel heel blij dat ik deze foto's met jullie mag delen.

2 weken later mocht ik de kleine Lilou thuis fotograferen, samen met haar grote zus Jolie en haar vader en moeder. Wat een prachtig en liefdevol gezin. Dit gezin en met name Lilou heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen ♡29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page